tst

Bronnen voor de ziel

Bronnen voor de ziel is de titel van een project in het kader van de viering van het tienjarig bestaan van Tilburg School of Catholic Theology in 2017.

In de zomermaanden van dat jaar werd in de zendtijd van het KRO-NCRV radioprogramma Zin in Weekend een serie van zeven programma’s uitgezonden:

Zin in Weekend – Zomerzwerftocht

In zeven afleveringen zwerven door het leven

In de christelijke traditie wordt het leven aangeduid als een pelgrimstocht, een zwerftocht door je levensjaren, van kind tot grijsaard – als het je gegeven wordt. Het is een sterke metafoor voor alles wat een mensenleven in kan houden. Een zoektocht naar geluk, naar jezelf, onderweg naar God.

Tijdens de reis zal het soms meezitten en soms zal je te maken krijgen met tegenslag. De zon zal schijnen, je zal je tegen de stormwind in moeten worstelen. Je leert, je snapt, je ontmoet mensen. Het zijn bronnen voor de ziel. Mensen, ervaringen, inzichten die je helpen, troosten en sterken.

We volgen het spoor van twee studenten theologie, op hun zwerftocht langs bronnen voor de ziel.

Redactie: Angelique Bakker, Jos Moons SJ en Arnold Smeets.
Eindredactie: Tom Dirks (KRO-NCRV).

Uitzending NPO Radio 5 18.00-19.00, iedere zondag in de periode 9 juli tot en met 20 augustus 2017.
In de zomer van 2019 is de serie herhaald in de zendtijd van KRO-NCRV op NPO Radio 5.

 

***

Twee studenten, Nicolien Luitwieler en Koos Kemna, lopen het Kromme Rijn-pad. Iedere aflevering kunnen luisteraars in een reportage hun vorderingen volgen maar vooral ook hun gesprekken over de zeven ‘bronnen voor de ziel’.

In de studio praten de presentatoren Wilfred Kemp en Annemiek Schrijver met docenten van de School of Catholic Theology. Hun gasten zijn dr. Anke Bisschops, Bernice Brijan, dr. Harm Goris, dr. Natascha Kienstra, prof. dr. Bart Koet, dr. Willem Marie Speelman en prof. dr. Theo de Wit.